Jump to content
Hiro

Frontier 570 W-2331 error

Recommended Posts

Hi everyone.

We have Frontier 570 with FMPC and Scanner.

We change our shop layout so we moved 570 about 1 meter after we shut down it.

After moving we getting error W-2331 "Image control box cooling fan(F620) abnormal." every 15-20 min.

We could print perfectly for 2 days  then suddenly we getting funny noisy photo sometime.

(I attached scanned funny photo.)

Funny thing is it prints fine from scanner and also from DI if the auto correction is off.

We disconnect FMPC from 570 but the error still come up on LCD on 570.

We swap image control box with our friend's 570 but still getting same error.

I'm not sure what is wrong with our 570.

Anyone have any idea or same experience?

Help us please!

Hiro

PS

Version of softwares

LP5700  2.5-0X-121

FMPC  2.1-0E-011

Scanner  1.7-0E-105

DI  5.5-0E-919

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks prasanna and sisir for reply.

prasanna:

Thank you for your email.

I tried different FireWire cable but the problem is still there.

The fan in the Image Control Box wasn't turning.  When we swap the whole Image Control Box from our friend's 570, the fan wasn't working either!  So I think the box is ok.

Thank you again for your input.

sisir:

Thank you for your reply.

I will try find the PWR23 PCB and check the fuse today (I'm on the way to work now!).

Thank you.

I really appreciate you guys help.

Hiro

Share this post


Link to post
Share on other sites

sisir, you are genius!!!

We found PWR23 PCB ok but we didn't know the small black square things are fuses!

The first one we tested was broken so we try to buy it from electric shop but no one had one.

We end up calling Fuji technician and he had one.

He charged us 2 hours of traveling and half hour of service fee.

I think it's gonna be very expensive fuse!  Oh well can't do anything...

For the next time (hope there will no next time though...)

does it still call "Fuse"? or is there any different name?

Where can you normally buy it from?

Thank you very very much.

Hiro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

Please advice what to do i have same problem change fan also check all blow fuse in image box are ok and fan working also but still error massage are there is there any thing to check more? 

Thanks in advance

IMG-20201222-WA0047.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure, that fan F620 rotates. Check do you have level changes on fan F620 rotation sensor output, when when rotates and when not. If see changes then can be Poorly connected or broken harness between the image control section cooling fan (F620) and GMC4 on the GMC23 circuit, or faulty GMC23 circuit board.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fan rotation is not enough. Should be signal from rotation sensor. Look do you have it. Fan has three wires - ( ground ) , + ( power supply ) and rotation sensor ( level depends fan rotates, or not ) . Only if have signal from rotation sensor can check connections and board.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...