Jump to content
photolabq

lps24 solutions in tanks are like a wave pool

Recommended Posts

Hi. on my lps24 the solutions in ALL the tanks are bouncing up and down like a wave pool..the tanks with circulating pumps.  Any ideas how to fix it? the machine operates fine but in the mornings when the machine starts I get a solution low error and the machine doesnt heat the solutions. adding water fixes it temporarily. thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have a stuck level floater in one of the processing tanks. Most likely in the DEV or BX tank. The top part of the double level switches regulate the "water evaporate correction" function. Over night water evaporate from DEV/BX. If one of those sensors/floaters is stuck in upper position (on/activated) you will get that ON/OFF/ON/OFF effect. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

tanks won't be a wave pool with racks inside tanks ... 

IF lps24 is new to your shop from your supplier ? ? ??      those circulation pumps may be too powerful....  realistically it won't happen though.

check the circulation pump labels  they should read like this

Agree with SHUTTER and is lps24 machine in a low-humidity country ?  DRY ?

IMG-20120809-WA0002.thumb.jpg.bb36342cbeb1f42c02d738abc63cbbe0.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...