Jump to content
vanbar

Fuji FP232B marks on negs

Recommended Posts

Hello -- We have  a fuji FP232B film processor and for the past few months the right channel has been leaving marks on negs.These appear as two dark bands running left to right along each neg. We initially though it was the LEDs in the  sensor array, which we though may have deteriorated after 20 years and could be emitting visible light. We replaced these with new equivalent spectrum and shape LEDS and it didn't fix anything.  We dont think its chemistry or light leaks as its only the right channel.

It anyone has any thoughts on this please let me know

Peter B

Please see the picture.

gkflmholfmmjebna.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are agitation nozzles inside the N1 rack. Sometimes they get clogged (?) and results in uneven developing. Disassemble the rack and check the holes, ca 0,7mm dia. I use to push a 0,7mm drill trough the holes and then clean out with water. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi - We pulled the N1 rack apart and cleaning each of the holes (they are much bigger than 0,.7mm) and did not seem to be clogged. These hoiles about 1.8mm . Any way we dont seem to have solved anything yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...