Jump to content

LP 5500 issues


Forestyl
 Share

Recommended Posts

Good morning.
My LP 5500  is displaying W-2411 (Paper remains in the printer). I use Fe softwares.
The paper sensors D650, D653 (exposure section), D616, D626 ; D619, D629 are detecting while there is no single paper in the machine.
The fuse F112 on the CTL23 has blow, and it continue blowing after replacement. At first, I tought the CTL23 was bad but its performs well on another machine.
I check the correspondant D+5V on PWR23 Board (PWR8 connector), and all ok.
At this stage, what to do ?!
Your help will be welcomed.

Link to comment
Share on other sites

On 6/25/2021 at 12:45 PM, Forestyl said:

Good morning.
My LP 5500  is displaying W-2411 (Paper remains in the printer). I use Fe softwares.
The paper sensors D650, D653 (exposure section), D616, D626 ; D619, D629 are detecting while there is no single paper in the machine.
The fuse F112 on the CTL23 has blow, and it continue blowing after replacement. At first, I tought the CTL23 was bad but its performs well on another machine.
I check the correspondant D+5V on PWR23 Board (PWR8 connector), and all ok.
At this stage, what to do ?!
Your help will be welcomed.

Most likely one of the wires touches the body of the machine. And makes you short after you replace the fuse.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, yokololo123 said:

Most likely one of the wires touches the body of the machine. And makes you short after you replace the fuse.

Thank you for assisting.

Exactly I have noticed a short between +5V and the machine body. But its stops after I disconnect the PWR8 connector on the PWR23 circuit board. When I disconnect CTL23, PDA23 and connect only PWR8 connector, I will still have a short between +5V cable and the machine body. After this, I disconnect PWR8 connector and the short will go ; but there wil be no short on the PWR23 board when everything is disconnected.

Is it possible that the PWR23 board is bad ?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Forestyl said:

Thank you for assisting.

Exactly I have noticed a short between +5V and the machine body. But its stops after I disconnect the PWR8 connector on the PWR23 circuit board. When I disconnect CTL23, PDA23 and connect only PWR8 connector, I will still have a short between +5V cable and the machine body. After this, I disconnect PWR8 connector and the short will go ; but there wil be no short on the PWR23 board when everything is disconnected.

Is it possible that the PWR23 board is bad ?

I guess you checked with a multi-meter the connection and the cable itself that comes to the CTL23 and it does not shorten the machine.
In case you checked well. This sounds like a faulty PWR23.

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, yokololo123 said:

I guess you checked with a multi-meter the connection and the cable itself that comes to the CTL23 and it does not shorten the machine.
In case you checked well. This sounds like a faulty PWR23.

I am now looking for means to replace the PWR23 circuit board, or to repair it. Once done, I will feedback to you.

Once more, thank you for assisting.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...