Jump to content

Nuritsu 3702 banding noise line


Bayazed

Recommended Posts

On 11/1/2023 at 6:40 AM, PHOTOLABPART.COM said:

RESPECTED SIR 

PLEASE CHECK BELT AND BEARRING IN EXPOSURE ADVANCE SECTION MOTOR 

IF STATE LINE YOU HAVE TO CLEAN GLASS BUT I THINK ITS A BELT OR MOTOR BEARRING ISSUE 

 

THANKS 

I checked the belt and bearing and all fine condition 

Still do not how to solve this  issue 

Link to comment
Share on other sites

On 11/1/2023 at 6:40 AM, PHOTOLABPART.COM said:

RESPECTED SIR 

PLEASE CHECK BELT AND BEARRING IN EXPOSURE ADVANCE SECTION MOTOR 

IF STATE LINE YOU HAVE TO CLEAN GLASS BUT I THINK ITS A BELT OR MOTOR BEARRING ISSUE 

 

THANKS 

I checked the belt and bearing and all fine condition 

Still do not how to solve this  issue 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Minilab service said:

Why to write what do not understand? First wrote to change bearings. After that wrote to change AOM driver. Here absolutely different things and all that will not help.

The quote "A little knowledge is a dangerous thing" springs to mind. It is so true...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Digital printer said:

Quotes:

“ If you can’t do any better, don’t criticize those trying “

I actively encourage people to try and repair their equipment by giving them accurate repair advice on here.
I am happy to help people on here who ask for advice.

Giving someone wrong or false information helps no one, it's just a waste of everybody's time.
People need to know the limits of their knowledge.
If they don't fully understand something, it's better for them not to post at all rather than post nonsense.

Link to comment
Share on other sites

On 11/3/2023 at 2:22 PM, Digital printer said:

Quotes:

“ If you can’t do any better, don’t criticize those trying “

If do not understand then better do not write about that. He likes to write something what he doesn't understand. Many times saw it. He wrote two advices and both absolutely useless. You can be sure - if to change bearings, change AOM driver still have noise, which is caused by Green laser head.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

i replaced the AOM but still same i think the issue its from laser control PCB board for qss37

because not showing any error code of green laser also  becouse when i checked on the system its show no error of any laser and i do synchronization for lasers ,  the green laser is  slow synchrous not as fast as other lasers

i do not know which i have to change first green laser or laser control board PCB !!!

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Bayazed said:

i replaced the AOM but still same i think the issue its from laser control PCB board for qss37

because not showing any error code of green laser also  becouse when i checked on the system its show no error of any laser and i do synchronization for lasers ,  the green laser is  slow synchrous not as fast as other lasers

i do not know which i have to change first green laser or laser control board PCB !!!

Sometimes even there’s no error doesn’t mean that the green laser is good. From your sample print I can see magenta noise. All the experts from this forums said green laser module needs to replace. No wasting time just replace it.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Where you see this banding on paper? Is it on all length? What is the distance from paper leading edge and from paper end edge to first banding lines?

How to solve banding can read on QS37 service manual - banding adjustment for the exposure advance unit and banding shooting. These adjustments can use only if have banding caused by paper advance. Might be you have banding, which caused your new laser head. Upload grey photo printed on this minilab  to see what you have. Also mark where is paper leading edge and where is paper end edge.

 

Edited by Minilab service
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, yustas said:

I think if you did not have those lines before the laser module change and have them after it - the problem is in the poor condition of the laser module.

What color of the lines? Still magenta? 
We need to look at it.
Please go back in the beginning of this conversation, the attachment can be seen smooth lines and noises as well. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...
DL650
DX100